Het 1e MET festival een succes!

Home / Nieuws / Het 1e MET festival een succes!

25 april 2019 | Op een toffe industriële locatie (De Fabrique) in Utrecht vond op 17 april 2019 het allereerste MET festival plaats, georganiseerd door enkele jongeren van de landelijke stuurgroep. Op deze bijzondere dag ontmoetten zo’n 45 jongeren en ondersteuners die al maandenlang in de verschillende regio’s met het MET project bezig zijn, elkaar voor het eerst.Om vier uur ’s middags begon het festival.

Even officieel aanmelden bij Mohamed en Haithem van de festivalorganisatie en tevens leden van werkgroep Almere. Je kwam vervolgens binnen in een ruimte waar het plafond vol hangt met gigantische ballonnen in alle kleuren. Mitchell en Gabriël, beiden lid van de landelijke stuurgroep. Ze heetten iedereen welkom en leggen het eerste spel uit waarvoor iedereen achter een streep moet gaan staan. Steeds werd er een nieuwe stelling aan de groep voorgelegd. Ben je het eens met de stelling, doe je een stap naar voren. Een stelling die bijna iedereen in beweging brengt is: “Ik wil vandaag nieuwe mensen leren kennen”. Na tien stellingen staat iedereen verspreid door de ruimte, maar toch redelijk dicht bij elkaar. We lijken nu al meer met elkaar gemeen te hebben dan dat we van te voren dachten.

Daarna een ander spel om zoveel mogelijk gesprekjes te voeren met mensen die niet uit jouw regio komen. Iedereen kreeg wat tools mee zoals een kaartje met inspirerende vragen, muntjes om te ruilen en post-it’s om de ontdekkingen over elkaar op te schrijven. Het startsein was nog nauwelijks gegeven of iedereen stormt al op elkaar af. De gesprekken gingen over wat een ander doet binnen het project maar gingen ook over persoonlijke dingen. Bijvoorbeeld over hoe kort sommigen nog maar in Nederland wonen.

Na de twee spellen vertelden de regionale werkgroepen en de landelijke stuurgroep kort waar ze mee bezig zijn en wat de volgende stappen zijn. Een hapje eten volgt en daarna is het tijd voor DJ WILLIAM. Er wordt gedanst en de triangle dans wordt veelvoudig geoefend. Met het MET-festival hebben de jongeren en ondersteuners elkaar goed leren kennen en vanuit hier gaan we verder met het realiseren van de uitrol van de MET-plekken in elke regio.