Maatschappelijke Ervaringstijd: Mandy Bol vertelt

Home / Nieuws / Maatschappelijke Ervaringstijd: Mandy Bol vertelt

Eind 2018 ben ik begonnen aan MET (Maatschappelijke ErvaringsTijd). Een project waar je iets voor jezelf betekent én tegelijkertijd iets voor de maatschappij terugdoet.

 

Toen ik begon met MET wist ik nog niet hoe en wat maar ik wilde graag kennismaken. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan bij MET. We hebben al veel leuke en leerzame dingen gedaan én dat doen we nog steeds.

 

Als jongere kan je zelf een project doen en je kan iemand begeleiden met zijn of haar MET-plek. Wanneer deze proeftuin in Oss er niet was geweest, had ik geen huiswerkbegeleiding gegeven.

Ik heb veel praktische dingen heb geleerd in de werkgroep. Bijvoorbeeld wat je moet doen om uiteindelijk het werk neer te zetten wat je in gedachten had. Daarnaast heb ik ook geleerd wat ik zelf kan en leuk vind binnen deze werkzaamheden. Het is in de werkgroep super fijn dat je niet alleen bent maar kan leren van anderen.

 

“Waarom moeilijk doen als het samen kan”

 

Zo heb ik bijvoorbeeld een presentatie mogen geven op ROC de Leijgraaf om andere jongeren te vertellen over MET en hen te enthousiasmeren. Een tijdje later tijdens Corona – toen fysiek samenkomen er niet in zat – heb ik met een MET-Makelaar een werkgroep bijeenkomst voorbereid en begeleid. Ik vind public speaking erg lastig maar ik zie MET wel als een kans om dit te oefenen. En ik moet wel zeggen, nu ik dit vaker gedaan heb en graag nog vaker wil doen, word ik hier wel steeds beter in… In ieder geval wat relaxter. In deze werkgroep hebben we het gehad over challenges die we konden doen. Als we een challenge gedaan hadden dan plaatsten we deze op onze eigen Instagram-pagina en op die van MET. Op deze manier maakten we MET bekender onder de andere jongeren.

 

In de beginperiode was het eerste MET festival, georganiseerd door de landelijke stuurgroep. Alle regio’s waar het MET project bezig is, waren er aanwezig. Het doel was om elkaar te leren kennen.

 

Wat ik doe

Zoals ik al vertelde, vervul ik een eigen MET-plek. Ik geef namelijk huiswerkbegeleiding aan basisschoolkinderen. Dit doe ik een keer per week. In een groep neem ik de twee kleinste kinderen onder mijn hoede.

 

Naast lid van de werkgroep ben ik ook MET-Moat. Zowel individueel als in een groep kan je een plek vervullen. Ik ben Moat van een groepje jongeren van Oosterpoort. En later ben ik ook MET-Moat geworden van een jongen die deze website van MET heeft aangepakt.