Met Rutte in gesprek over MET

Home / Nieuws / Met Rutte in gesprek over MET

Op 5 maart jl. bracht premier Rutte een werkbezoek aan Hogeschool Windesheim Flevoland, één van onze samenwerkings- partners van project MET. Het was een bijzondere avond. Er waren 241 mensen, voornamelijk studenten en een groep studenten die actief zijn met MET. Ook waren er een aantal jongeren van de regionale werkgroep MET-Almere aanwezig en iemand van de landelijke stuurgroep MET. Project MET was goed vertegenwoordigd dus!

Het was premier Rutte ten voeten uit: vlotte babbel, mouwen opgestroopt, de nodige humor, amicaal en ook af en toe met scherpe uitspraken: “als iemand die een MDt heeft gedaan, komt solliciteren bij de overheid, dan heeft hij/zij voorrang”. We beschouwen dat voorlopig als een wens van de gedachte.

                

Er was de nodige aandacht voor MDt/MET aan de hand van twee stelling (van de 5). De MET jongeren uit Almere hebben zich enkele malen in discussie gemengd en ook Mitchell van de landelijke stuurgroep maakte een mooi punt: “eigenlijk zou iedereen een MDt moeten doen als ze dat willen, ook volwassen”. Mark Rutte heeft na afloop nog kort uitgewisseld met één van de jongeren van de regionale werkgroep en vertelde dat hij het bijzonder vond dat er ook een proeftuin MDt aanwezig was.