MET’er Lora

Home / Nieuws / MET’er Lora

“Ik vind het heel belangrijk iets te doen voor de maatschappij maar ik heb nooit geweten op welke manier ik dat kon doen. Toen MET voorbij kwam dacht ik; dit is gewoon echt perfect.”

Lora (17 jaar) deed samen met haar vrienden een MET door bardiensten te draaien en een groot gala te organiseren. Het bracht haar veel meer dan ze van te voren had verwacht…

Klik hier voor de uitgebreide versie van dit interview.

Route naar MET

“Ik ben hier (Honk1224) door vrienden terechtgekomen en ik merkte al meteen dat het echt een plek was waar ik me thuis voelde.”

Een gala organiseren als MET plek, hoe was dat?

“Het was wel echt een hele speciale en bijzonder ervaring om te doen. De jongerenwerkers zelf vonden het ook een super leuk idee, omdat het door  jongeren is georganiseerd. Het enige wat we van jongerenwerkers nodig hadden was goedkeuring van het budget. De rest hebben we allemaal zelf gedaan. Dat was wel een grote verantwoordelijkheid.”

Nieuwe skills & ontdekkingen

Lora haalt veel verschillende dingen uit haar MET, zoals: het nemen van meer verantwoordelijkheid, plannen, dingen op tijd regelen en omgaan met stress. Haar sociale en zorgzame skills werden nog meer geactiveerd.

Ook ontdekte ze tijdens haar MET:

  • Dat ze na haar opleiding iets met jongeren wil doen: “Ik zit te denken om na deze opleiding om iets met jongeren te gaan doen, dat lijkt me heel leuk. Want als je dan verhalen hoort dat veel jongerenwerkers bij Honk1224 zelf als jongere terechtkwamen en nu hier werken. Dat is wel super leuk, dat inspireert!”
  • Dat het meer impact heeft dan gedacht: “Ik zag dat mijn vrienden hieraan mee deden en dacht: kei gezellig! Van tevoren wist ik niet dat het zo’n grote impact zou hebben. Hierdoor heb ik aan mijn zelfontwikkeling kunnen werken. Dit had ik niet verwacht eruit te kunnen halen.”

Bijdragen aan de maatschappij:

“We hebben bijgedragen aan de maatschappij doordat het gala ook voor mensen van buitenaf georganiseerd werd. Je zag dat ze het heel leuk vonden met leeftijdsgenoten te zijn en een soort van feestje te hebben in plaats van de inloop die hier altijd is.”

“Jongeren vonden het leuk dat ze werden geholpen door leeftijdsgenoten, zo ook bij de bardiensten. Ik denk ook wel dat andere jongeren geïnspireerd zijn geraakt een MET te doen, want als ze dan vragen naar onze ervaringen, dan zeggen ze: “Dat had ik ook wel willen doen.”.”