MET’er Rens

Home / Nieuws / MET’er Rens

“MET heeft een nieuwe wereld voor me geopend. Ik ben er meer bewust van wat een klein gebaar al kan doen voor mensen.”

Rens (14 jaar) doet zijn MET in Uden bij een wijkcentrum waar vooral ouderen komen. Hij kookt en staat regelmatig in de bediening. Daarnaast helpt  hij  ouderen door naar ze te luisteren, iets wat ontzettend door hen wordt gewaardeerd.

Klik hier voor de uitgebreide versie van dit interview.

Route naar MET

Tijdens de zoektocht naar een passende MET stelde een jongerenwerker Rens de vraag ‘Hoe ben je met ouderen?’. Zo is het balletje gaan rollen.

De kleine dingen zijn van grote betekenis

Een van de meest waardevolle inzichten is volgens Rens wat hij voor de ouderen kan betekenen in zijn MET.

MET heeft een nieuwe wereld voor me geopend. Ik ben er meer bewust van wat een klein gebaar al kan doen voor mensen.

Een glimlach op iemands gezicht

In zijn MET is Rens met veel verschillende dingen bezig, zo helpt hij bij het maken van het eten, is hij actief in de bediening én praat hij met de ouderen over van alles. Een van de meest waardevolle onderdelen van MET is volgens Rens het helpen van mensen. Rens blijkt goed te kunnen aflezen hoe het met iemand gaat en echt naar die persoon te luisteren. Het is iets wat ontzettend wordt gewaardeerd. Het gebeurt hem geregeld dat mensen met een glimlach  naar buiten lopen: daar word ik zelf ook blij van.

Een verklaring waarom Rens blijdschap brengt onder de ouderen komt volgens hem ook omdat hij  een andere leeftijd heeft.

Persoonlijke veranderingen & het ontdekken van talenten door MET

Door MET ontdekte Rens dat hij goed kan serveren en mensen gerust kan stellen. MET heeft voor hem ook wat veranderingen teweeg gebracht. Zo is hij bewuster hoe je goed met mensen omgaan, is hij geduldiger en lukt het hem rustig te blijven. Ik heb de rust gevonden door ouderen te helpen. Dat is wel echt anders dan voordat ik aan MET begon. Het ligt denk ik aan de combinatie van het contact met de ouderen en het vrijwilligersteam.

MET is een (leuke) challenge

Een leuke challenge! Zo beschrijft Rens zijn MET. Het hoeft niet altijd leuk te zijn, maar het levert wel heel veel op.  Je helpt mensen en dan wordt het leuk!