MET’ers Timo & Youssef

Home / Nieuws / MET’ers Timo & Youssef

“MDT project MET is een aanrader, want: je ontwikkelt jezelf én je leert bijvoorbeeld hoe je iets moet opzetten en organiseren.”

Er hing een chille sfeer in de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel, waar het interview met Timo (22 jaar) en Youssef (13 jaar) plaatsvond over hun ervaringen met MET.  Beide jongens hebben zich beziggehouden met het organiseren van sportieve activiteiten. Voor Timo was dit een zaalvoetbaltoernooi voor zijn eigen buurt. Youssef koos ervoor mee te helpen bij het organiseren van een lasergame evenement.

Klik hier voor de uitgebreide versie van het (duo) interview met Timo en Youssef

Een activiteit opzetten als MET plek

Timo organiseerde een zaalvoetbaltoernooi op de Bunders (wijk) in Veghel. Door op veel plekken jongeren te werven, lukte het hem om uiteindelijk met een groep van 25 á 30 jongeren hiermee aan de slag te gaan.

Youssef zet, samen met vrienden, een lasergame activiteit op. Verschillende jongeren spelen mee. Door middel van flyers en het verspreiden van de flyers waren zij op de hoogte van de activiteit.

MET leerde mij..

Youssef noemt verschillende taken zoals: een zaal huren, contact hebben met de gemeente, zelf iets opzetten. Wat hij ontdekt heeft is dat met een grote groep een activiteit opzetten best lastig kan zijn. Én dat het soms een uitdaging kan zijn als je het ook druk hebt met school. Het is fijn  om tijd hiervoor te hebben.

Timo noemt dat hij dingen heeft geleerd over de doelgroep en over zichzelf, en  samenwerken en met nieuwe mensen in contact komen.

MET zorgde dat ik mijn talenten heb ontwikkeld..

  • Timo: Ja, je moet voor een groep staan, je moet met verschillende partijen samenwerken en je bouwt een netwerk op.
  • Youssef: Ja, ik kwam erachter dat ik wel meer kon dan ik vooraf dacht. Bijvoorbeeld de flyers maken. Ik dacht dat ik dat niet kon, we gingen met z’n alle proberen en toen is het uiteindelijk toch gelukt.

MET heeft als meerwaarde dat..

Als meerwaarde noemt Youssef: Dat ik iets voor de buurt kan doen en er zaten een paar vrienden van mij bij. Als ik het in mijn eentje had moeten doen dan had ik het denk ik niet gedaan.

Volgens Timo zorgt MET dat je net wat verder kan gaan met je project/idee en ook iets kan betekenen voor je eigen omgeving. Ook draagt het volgens hem bij aan je persoonlijke ontwikkeling.

Iets terug doen voor je eigen dorp. Voor je eigen ontwikkeling is hetnooit verkeerd om zoiets op te zetten. Een win-win situatie.

MET draagt bij aan de maatschappij, want..

  • Je kunt iets voor een ander doen, ook voor mensen die bepaalde activiteiten  niet kunnen betalen, aldus Youssef.
  • Volgens Timo draag je bij door een glimlach op iemands gezicht te krijgen. Hij benoemt dat maatschappelijke inzet en vrijwilligerswerk essentieel zijn voor een goede samenleving.

Het leukste aan MET vond ik..

  • Youssef: Leukst aan mijn MET plek vond ik dat ik de rest kon meehelpen.
  • Timo: Ik vond het hele proces leuk om te doen. Ik vind het leuk dat je iets neer kan zetten wat ook blijvend kan zijn. Dat bijvoorbeeld een project ook door iemand anders kan worden overgenomen. Dat iets soort gelijks kan worden opgezet in een andere wijk. Dat is voor mij wel het leukste denk ik.